Ana Maria Porumbaceanu

Hand in Hand Certified Instructor

In engleza

Eu sunt Ana, o mamă cu un nume simplu. Sunt căsătorită cu un om minunat și avem doi copii, un băiat și o fată. Când am devenit pentru a doua oară mamă, lucrurile s-au schimbat. Fiul meu plângea foarte mult și mi-am dat seama că disponibilitatea mea emoțională se estompa. Mă întrebam ce este diferit față de data trecută și care sunt cauzele, dar nu am găsit o soluție concretă.

Când am dat peste blogul celor de la Hand in Hand mi-am dat seama că mă regăseasm tot mai mult în ceea ce citeam. Să fii părinte este o aventură într-un carusel plin cu emoții de tot felul, nu-i așa? Înțeleg ce înseamnă să fii părinte și până acum mi-am dat seama:

  • Cât de greu este să asculți emoțiile puternice: furie, tristețe, teamă
  • Cât de dureros este bullying-ul
  • Ce înseamnă să ai un copil care a fost mușcat și a mușcat la rândul lui
  • Ce provocare este să ai un copil cu probleme senzoriale
  • Cum e să fii un părinte furios, obosit, fără chef de joacă

După ce am terminat Starter Class la Hand in Hand, am știut că vreau să aflu mai multe. Astfel m-am înscris în programul de Certificare pentru Instructori în 2017. Am avut parte de o călătorie uimitoare! Cred cu tărie că parentingul este reprezentat în proporție de 90% de răspunsul emoțional al părintelui față de copil și 10% este cu și despre copil. Mi-ar plăcea ca fiecare părinte din lume să aibă acces la instrumentele oferite de Hand in Hand pentru a conștientiza că noi, părinții, suntem îndeajuns pentru copiii noștri, oferindu-le iubire necondiționată, validându-le stările și sentimentele și stând alăturide ei indiferent de ce s-ar întâmpla.

Așa am descoperit că furtunile emoționale pot fi întâmpinate cu dragoste, căldură și răbdare. Iar ascultarea lacrimilor m-a ajutat să mă conectez și să ofer sprijin familiei mele. În același timp, parteneriatele de ascultare au fost o revelație și un sprijin imens. Iar timpul special petrecut alături de copii mei mi-a arătat cât de vindecător este râsul – este ca o doză zilnică de fericire și eliberare emoțională.

Deci, călătoria mea ca părinte continuă cu:

  • Disciplină jucăușă
  • Setarea limitelor
  • Aflabetizarea emoțională și validarea stărilor emoționale
  • Distracție, conectare, vindecare
  • Acceptarea sprijinului și diminuarea criticului interior

Pe lângă meseria de părinte, mai fac față și provocărilor din marketing si social media. Vorbesc limba română, engleza și franceza. Puteți afla lucruri noi despre viața de părinte citind blogul meu sau ne putem conecta pe pagina mea Facebook.

Shopping Cart